Napi Mesék

Kategória: Magyar népmesék

Ez a Magyar népmesék mese gyűjteménye szöveges, és online nézhető formában. Lesznek Mátyás király népmesék, 77 Magyar népmese, rövid vicces, tréfás, székely népmese. A magyar népmese online olvasás sokat segít a gyerekek fejlődésében, ami esti mese helyett is tökéletes.

Magyar Népmesék: A szegény ember és a kutyacska online

Magyar népmesék sorozatból A szegény ember és a kutyacska, online nézhető a Napi Mesék oldalán. Élt egyszer szegény asszony és ember, rengeteg gyermekkel. Egy napon az ember elindult, hogy eladjon egy csomagocska hájat, azonban útja során találkozott a kutyuskával. Ez a találkozás meghozta a szerencsét az együgyű embernek.

Magyar Népmesék: A szegény ember és a kutyacska online Tovább a mesére »

Magyar Népmesék: Marci és az elátkozott királylány online

Magyar népmesék sorozatból Marci és az elátkozott királylány, online nézhető a Napi Mesék oldalán. Élt egyszer egy szegény ember, aki szolgálatba küldte a három fiát. A legkisebb egy békához ment szolgálni, akit három évig szolgált. Ő kapta a legbecsesebb fizetséget, azonban a harmadik évben a szolgálata bonyolultabbá vált.

Magyar Népmesék: Marci és az elátkozott királylány online Tovább a mesére »

Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát online

Magyar népmesék sorozatból A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát, online nézhető a Napi Mesék oldalán. Volt egyszer egy gazdag király, aki sosem engedte ki a lányát a várból. A lánya azonban addig kérlelte, míg végül az apja beleegyezett, hogy elmehessen egyet sétálni. A sétán találkozott egy királyfival, aki menten meg is kérte […]

Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát online Tovább a mesére »