Napi Mesék

A gumimacik / A kétarcú gumimaci, Varázslók vetélkedője

A gumimacik Disney mese sorozatból A kétarcú gumimaci, és a Varázslók vetélkedője 1. évad 10. része online nézhető rajzfilm a Napi Mesék oldalán.
Az emberek elől féltve őrzött Gumimaci otthon egyik bejáratát az árvíz és az azt követő hegyomlás teljesen tönkretette. Félő, hogy a gumimacik lelepleződnek az emberek előtt, így azon munkálkodnak, hogy minél előbb rendbe hozzák a kárt. A munkálatokat megnehezíti, hogy az örökké zsörtölődő Graffi magához veszi az irányítást, de a többiek ezt már nehezen viselik. Zummi egy varázslattal eléri, hogy Graffi kedvesebb legyen.
Igthorn és hű szolgája Gyagyás Tódi gumimaci keresés közben rábukkannak az erdő mélyén Füvesidom Kordóra, a híres varázslóra, aki épp varázsalapanyagot gyűjt. Tódi Igthorn parancsára megszerzi Kordó kulcsát, amit aztán egy üregbe hajít bele. A kulcs épp a gumimacik otthonába pottyan, egyenesen Zummi fejére. Amikor Kordó nagy haraggal keresni kezdi a kulcsát, a macik előjönnek a zajra: Zummi és Füvesidom Kordó összemérik varázstudásukat.

Tetszett a mese? Oszd meg másokkal is! ;-)

Szólj hozzá Te is!