Napi Mesék

A gumimacik: A jövendőmondó,A csodálatos smaragd

A gumimacik Disney mese sorozatból A jövendőmondó, és A csodálatos smaragd 1. évad 5. része online nézhető rajzfilm a Napi Mesék oldalán.
Az éjszaka falatozó haspók Tummit a többiek fogyókúrára akarják fogni. Zummi azonban elárulja neki, hogy az ősgumimacik ennivalót rejtettek el mindenfelé, így Tummi azonnal elkezdi felkutatni azokat. Mindeközben dühöngő Ightorn herceg azt a tanácsot kapja Gyagyás Tódi és a többi féleszű szörnyetegétől, hogy menjen el a Csalhatatlanhoz, a Nagy jövendőmondóhoz, hogy megtudja, miért nem övé még Dunwin vára. Tummi épp a Csalhatatlan szobránál keresi a finom falatokat, így ő lesz Igthorn jövendőmondója.
Cavin nagyon elégedetlen önmagával és dühíti, hogy még Ambinnal, Sir Tuxford másik fegyverhordozójával szemben is alulmarad. Cubbi segítségével felkeresik a Nagy Gumimacikódexet, amiben rátalálnak a Kívánságok Kövének leírására, ami szerint egy messzi barlangban található értékes smaragd teljesíti a kívánságot. Fel is keresik a követ, de egy óriás útjukat állja.

Tetszett a mese? Oszd meg másokkal is! ;-)